ZA POZITIVNÍ LÉČIVOU ENERGIÍ NA ŠPIČÁK 545 m

28.04.2016 11:10

ZA POZITIVNÍ LÉČIVOU ENERGIÍ NA ŠPIČÁK 545 m - 13. 6. 2015

 

Odjezd na tento výlet byl v sobotu dne 13. června 2015 autobusem od nádraží Rumburk v 8:21 hod. do Varnsdorfu na náměstí. Zde, po přivítání turistů a seznámení se s trasou výletu, jsme prošli části města Varnsdorfu a pak již lesní cestou  ve stínu na vrchol varnsdorkého Špičáku. Na vrcholu kopce u skály stály od roku 1896 do roku 1945 postupně tři restaurace, které vždy vyhořely. Okolo tohoto kopce se od roku 1837 do roku 1859 prováděla důlní činnost na těžbu uhlí. V provozu byly dvě šachty na české straně a dvě na německé straně.

Tady na vrcholu skály byl proveden dne 10. 7. 2006 panem Konrádem Brotzem z České Lípy průzkum zóny léčivé energie. Na celé vrcholové čedičové skále byla nalezena eliptická zóna léčivé energie s dosud největší zaznamenanou intenzitou léčivé energie na zemském povrchu v délce 30 metrů a šířce 20 metrů. Zóny zasahují až do hloubky 90 metrů a do výše 50 metrů.

Toto místo naši výletníci využili relaxací ke zdraví. Pan Brotz doporučuje za letní sezonu relaxovat 4x až 8x v zóně léčivé zemské energie. Stačí k tomu 30 až 45 minut. Bylo by vhodné, aby co nejvíce lidí chodilo na výlety na Špičák. Při relaxaci se jedná o úplné uvolnění těla a mysli a amovolné působení životní energie na zlepšení zdravotního stavu člověka a na získání duševní pohody.

Tady, na tomto krásném místě, s výhledem na Lužické hory jsme setrvali hodinu a pak odešli přes Varnsdorfský hrádek do pivovarské restaurace "Kocour" ve Varnsdorfu, kde jsme se dobře najedli a občerstvili.

Tohoto zajímavého a užitečného výletu se zúčastnili: Míla Sembdnerová, Jiří Melo, Hidebrandtová, Ditmar Petters a 7 hostů

Výlet se konal za překrásného počasí s teplotou ve stínu 29°C.

 

Napssal a vyfotografoval vedoucí výletu: Ditmar Petters

 

Relaxování a čerpání zemské léčivé pozitivní energie na čedičové skále na Špičáku